niedziela, 3 marca

    REGULAMIN STRONY

    POLITYKA PRYWATNOŚCI

    Od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (EU) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem ich danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako RODO, GDPR lub Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych). Celem RODO jest ujednolicenie zasad przetwarzania danych osobowych w całej Unii Europejskiej oraz ustandaryzowanie informacji kierowanych do klientów o ich prawach.

    Ten tekst opisuje, w jaki sposób postępujemy z danymi osobowymi, które możesz nam podać na tej stronie oraz jakie aspekty działania strony mogą mieć wpływ na Twoją przeglądarkę.

    Podoba nam się, że RODO (Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych) nakazuje, by informacje w tej polityce były zwięzłe, łatwo dostępne i zrozumiałe, by były formułowane jasnym i prostym językiem.

    W związku z RODO oraz faktem, że w przeszłości co najmniej raz kontaktowałeś się z portalem The Future i tym samym przekazałeś nam swoje dane osobowe, poniżej udostępniamy informacje o zasadach, na jakich odbywa się przetwarzanie Twoich danych osobowych od dnia 25 maja 2018 roku.

    Niniejsza informacja nie wymaga od Ciebie żadnych dodatkowych działań.

    1. Administratorem Twoich danych osobowych jest portal The Future (określany w niniejszej informacji jako „my”, „nas”, „nasze”, „nami” itp., „portal The Future” lub „Administrator”). W sprawach związanych z ochroną danych osobowych można się z nami skontaktować – mail: kontakt@thefuture.com.pl

    2. Zbieramy następujące dane osobowe: imię, nazwisko, adres do korespondencji, adres e-mail, numer telefonu.

    3. Zebrane dane osobowe wykorzystujemy i przetwarzamy wyłącznie w celach związanych z realizacją naszych działań redakcyjnych, określonej wcześniej pomiędzy podmiotami współpracy oraz w celach marketingowych.

    4. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest realizacja działań redakcyjnych, dla których przetwarzanie danych osobowych jest niezbędne, a także konieczność wypełnienia ciążących na Administratorze obowiązków prawnych, oraz prawnie uzasadniony interes Administratora.

    5. Podanie przez Ciebie danych osobowych nie było obowiązkowe, jednakże brak ich podania spowodowałoby, że realizacja działań redakcyjnych nie byłaby możliwa.

    6. Twoje dane osobowe są przetwarzane nie dłużej, niż jest to konieczne, to jest przez okres wykorzystywania przesłanych treści redakcyjnych lub współpracy, a po tym okresie do ich przedawnienia, o ile przepisy nie nakazują wcześniejszego usunięcia danych.

    7. Twoje dane osobowe udostępniamy jedynie naszym dostawcom usług (np. usługi informatyczne, usługi związane z technologią – wsparcie strony internetowej) i wyłącznie, gdy jest to konieczne. Udostępniamy dostawcom usług tylko te dane osobowe, które umożliwiają im świadczenie usług na rzecz Administratora. W każdym przypadku udostępnienia danych wymagamy od dostawców usług, aby dane były bezpiecznie przechowywane. Dostawcom usług nie wolno ich wykorzystywać do własnych celów marketingowych.

    8. Twoje dane osobowe nie będą przekazywane poza obszar państw członkowskich Unii Europejskiej.

    9. W celu ochrony danych osobowych portal The Future używa zabezpieczeń komputerowych, takich jak zapory ogniowe i programy antywirusowe oraz egzekwujemy fizyczne kontrole dostępu do naszych budynków i plików, w celu zapewnienia bezpieczeństwa tych danych. Zezwalamy na dostęp tylko tym osobom, które potrzebują go do wykonywania swoich obowiązków służbowych. Jakkolwiek, stosujemy odpowiednie środki techniczne i organizacyjne w celu ochrony Twoich danych osobowych, pamiętaj, że nie możemy zagwarantować całkowitego bezpieczeństwa danych osobowych przekazywanych nam przez Ciebie za pośrednictwem Internetu.

    10. Masz prawo wglądu do swoich danych osobowych przechowywanych przez Administratora. Aby otrzymać informację o danych osobowych, które posiadamy lub kopię tych danych, celu i sposobie ich przetwarzania prosimy o kontakt z nami.

    11. W odniesieniu do swoich danych osobowych masz również prawo do: żądania poprawienia informacji o sobie, zgłoszenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, żądania ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych – „bycia zapomnianym”, przenoszenia danych, wniesienia skargi do organu nadzorczego ds. ochrony danych (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

    12. W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących sposobu, w jaki Administrator zbiera, przechowuje i wykorzystuje dane osobowe, prosimy o kontakt z nami.

    Pliki cookies

    Pliki „cookies”, zwane też potocznie „ciasteczkami” to bardzo małe pliki tekstowe, przechowywane w przeglądarce internetowej użytkownika strony. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Dostęp do tych informacji z naszej strony mają także podmioty powiązane oraz nasi zaufani partnerzy, którzy wykorzystują je do personalizowania treści i reklam.

    Używamy plików cookies w celu:

    – administrowania serwisem,

    – poprawy jakości świadczonych usług, w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika,

    – utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).

    Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.

    Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki i u dostawcy usługi dostępu do Internetu.

    W ciasteczkach nie zapisujemy twojego adresu, czy innych danych osobowych.

    Ciasteczka przez nas stosowane dzielą się na:

    1. Niezbędne do działania serwisu – na przykład do logowania się i dopasowania wyglądu serwisu, do zapamiętania zgody RODO, czy też wymagane przez serwery i systemy cachujące i ustawiane automatycznie. Ich nie można nigdy zablokować i jest to zgodne z zasadami RODO.

    2. Ciasteczka wydajnościowe – na przykład służące do sprawdzania statystyk.

    3. Targetujące – służące do lepszego dopasowania, czyli personalizacji reklam. Ich wyłączenie nie zablokuje reklam, tylko spowoduje to, że nie będą dopasowane do Ciebie.

    Pełną kontrolę nad ciasteczkami zapewnia przeglądarka.

    Jeżeli używasz przeglądarki Google Chrome, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić tutaj

    Jeżeli używasz przeglądarki Microsoft Internet Explorer, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić tutaj

    Jeżeli używasz przeglądarki Mozilla Firefox, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić tutaj

    Jeżeli używasz przeglądarki Opera, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić tutaj

    Jeżeli używasz przeglądarki Safari, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić tutaj

    Komu udostępniamy twoje dane?

    Udostępniamy je anonimowo, tylko zaufanym dostawcom przydatnych funkcjonalności analitycznych, marketingowym i partnerom reklamowym. Dodatkowo Twoje dane osobowe mogą być także udostępnione: odpowiednim organom państwowym na ich żądanie, ale tylko na podstawie odpowiednich przepisów prawa.

    Logi serwera

    Strona internetowa musi być na serwerze, dlatego, aby z niej korzystać informacje (zapytania) są wymieniane pomiędzy Twoim komputerem oraz serwerem.
    Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w tzw. logach serwera. Logi obejmują m.in. adres IP Użytkownika, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym, z jakiego korzysta Użytkownik.
    Te logi zapisywane i przechowywane są na serwerze.
    Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze Strony, nie wykorzystujemy ich w celu identyfikacji konkretnych osób.
    Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania Stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.

    Polityka prywatności, wersja pierwsza obowiązująca od dnia 26 czerwca 2019 roku.

    Jeżeli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności, czyli tym, co jest tutaj napisane, to zwyczajnie nie odwiedzaj naszych stron, nie kontaktuj się z nami, nie przesyłaj materiałów do naszej redakcji  i nic od nas nie kupuj.

     

    O NAS

    Portal The Future powstał z myślą o dzieleniu się wiedzą na temat nowych technologii i eko-trendów, które zmieniają świat. Zapraszamy w podróż do przyszłości.

    DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

    Wszelkie prawa zastrzeżone © theFuture 2022